Unilong

nyheter

Kjenner du til hydroksypropylmetylcellulose?

Hva er hydroksypropylmetylcellulose?

Hydroksypropylmetylcellulose (HPMC), også kjent som hydroksypropylmetylcellulose, cellulosehydroksypropylmetyleter, cellulose, 2-hydroksypropylmetyleter, PROPYLENGLYKOLETER AV METYLCELLULOSE, CAS-nr. 9004-65-3, er laget av svært ren bomullscellulose ved spesiell foretring under alkaliske forhold.HPMC kan deles inn i byggekvalitet, næringsmiddelkvalitet og farmasøytisk kvalitet i henhold til bruken.Det er mye brukt i konstruksjon, mat, medisin og kosmetikk, daglige kjemikalier og andre industrier.

Hva er bruken av HPMC?

Anleggsbransjen

1. Murmørtel
Å styrke adhesjonen til muroverflaten kan forbedre vannretensjonen, og dermed forbedre styrken til mørtelen, og forbedre smøreevnen og plastisiteten for å hjelpe konstruksjonsytelsen.Enkel konstruksjon sparer tid og forbedrer kostnadseffektiviteten.
2. Gipsprodukter
Det kan forlenge arbeidstiden til mørtel og gi høyere mekanisk styrke under størkning.Overflatebelegg av høy kvalitet dannes ved å kontrollere mørtelens konsistens.
3. Vannbåren maling og malingsfjerner
Det kan forlenge holdbarheten ved å forhindre fast nedbør, og har utmerket kompatibilitet og høy biologisk stabilitet.Oppløsningshastigheten er rask og ikke lett å agglomerere, noe som er nyttig for å forenkle blandingsprosessen.Gir gode flytegenskaper, inkludert lite sprut og god utjevning, sørg for utmerket overflatefinish og forhindrer at malingen henger.Forbedre viskositeten til vannbasert malingsfjerner og malingsfjerner med organisk løsemiddel, slik at malingsfjerneren ikke flyter ut fra arbeidsstykkets overflate.
4. Keramiske fliser lim
Tørrblandingsingredienser er enkle å blande og agglomererer ikke, noe som sparer arbeidstid fordi de påføres raskere og mer effektivt, forbedrer bearbeidbarheten og reduserer kostnadene.Forbedre flisleggingseffektiviteten og gi utmerket vedheft ved å forlenge kjøletiden.
5. Selvutjevnende gulvmaterialer
Det gir viskositet og kan brukes som et tilsetningsmiddel mot setning for å forbedre effektiviteten til gulvbelegg.Kontroll av vannretensjon kan i stor grad redusere sprekker og krymping.
6. Produksjon av formede betongplater
Det forbedrer bearbeidbarheten til ekstruderte produkter, har høy bindestyrke og smøreevne, og forbedrer våtstyrken og vedheften til ekstruderte ark.
7. Plateskjøtsparkel
Hydroksypropylmetylcellulose har utmerket vannretensjon, kan forlenge kjøletiden, og dens høye smøreevne gjør påføringen jevnere.Det forbedrer effektivt overflatekvaliteten, gir jevn og jevn tekstur, og gjør limoverflaten mer fast.
8. Sementbasert gips
Den har høy vannretensjon, forlenger arbeidstiden til mørtel, og kan også kontrollere luftinntrengningen, og dermed eliminere mikrosprekkene i belegget og danne en jevn overflate.

Anleggsbransjen

Mat industri

1. Hermetisert sitrus: for å forhindre bleking og forringelse på grunn av nedbrytning av sitrusglykosider under lagring, for å oppnå friskholdende effekt.
2. Kalde fruktprodukter: tilsatt fruktjuice og is for å gjøre smaken bedre.
3. Saus: brukes som emulsjonsstabilisator eller fortykningsmiddel av saus og tomatpuré.
4. Kaldtvannsbelegg og polering: brukes til lagring av frossen fisk for å forhindre misfarging og kvalitetsforringelse.Etter belegging og polering med metylcellulose eller hydroksypropylmetylcellulose vandig løsning, frys på islaget.
5. Lim for tabletter: Som støpelim for tabletter og granulat har det god "samtidig kollaps" (rask oppløsning, kollaps og dispersjon ved inntak).

Mat industri

Legemiddelindustrien

1. Innkapsling: Innkapslingsmidlet gjøres til en løsning av organisk løsningsmiddel eller en vandig løsning for tablettadministrasjon, spesielt for sprayinnkapsling av de preparerte partiklene.
2. Retardasjonsmiddel: 2-3 gram per dag, 1-2G per gang, i 4-5 dager.
3. Oftalmisk legemiddel: Siden det osmotiske trykket til metylcellulose vandig løsning er det samme som for tårer, er det mindre irriterende for øynene.Det tilsettes i oftalmisk legemiddel som et smøremiddel for kontakt med øyelinser.
4. Gelé: Det brukes som basismateriale til gelé som ekstern medisin eller salve.
5. Impregneringsmiddel: brukes som fortykningsmiddel og vannholdende middel.

Kosmetisk industri

1. Sjampo: Forbedre viskositeten og boblestabiliteten til sjampo, vaskemiddel og vaskemiddel.
2. Tannkrem: forbedre flyten av tannkrem.

Kosmetisk industri

Ovnindustri

1. Elektroniske materialer: som pressdannende lim av keramisk elektrisk komprimator og ferrittbauxittmagnet, kan den brukes sammen med 1,2-propandiol.
2. Glasurmedisin: brukes som glasurmedisin av keramikk og i kombinasjon med emaljemaling, som kan forbedre binding og bearbeidbarhet.
3. Ildfast mørtel: Den kan tilsettes til ildfast mursteinmørtel eller støpt ovnsmateriale for å forbedre plastisiteten og vannretensjonen.

Andre bransjer

HPMC er også mye brukt i syntetisk harpiks, petrokjemisk industri, keramikk, papirproduksjon, lær, vannbasert blekk, tobakk og andre industrier.Det brukes som fortykningsmiddel, dispergeringsmiddel, bindemiddel, emulgator og stabilisator i tekstilindustrien.

Hvordan visuelt bestemme kvaliteten på hydroksypropylmetylcellulose (HPMC)?

1. Kromatisitet: selv om den ikke direkte kan identifisere om HPMC er enkel å bruke, og hvis blekemiddel tilsettes i produksjonen, vil kvaliteten bli påvirket.Imidlertid er produkter av høy kvalitet i ferd med å bli kjøpt.
2. Finhet: HPMC har 80 masker og 100 masker generelt, og 120 masker er mindre.De fleste HPMC-er har 80 mesh.Generelt sett er offsidefinhet bedre.
3. Lystransmittans: legg hydroksypropylmetylcellulose (HPMC) i vann for å danne et gjennomsiktig kolloid, og deretter se lystransmittansen.Jo større lystransmittansen er, jo bedre, noe som indikerer at det er mindre uløselig materiale i den.
4. Egenvekt: Jo tyngre egenvekt, jo bedre.Forholdet er betydelig, generelt fordi innholdet av hydroksypropyl er høyt.Hvis innholdet av hydroksypropyl er høyt, er vannretensjonen bedre.
Hydroksypropylmetylcellulose er stabil overfor syrer og baser, og dens vandige løsning er veldig stabil i området pH=2~12.Vi er en profesjonell produsent.Hvis du trenger dette produktet, kan du kontakte oss.Det er alt for å dele HPMC i denne utgaven.Jeg håper det kan hjelpe deg å forstå HPMC.


Innleggstid: Jan-05-2023